VISITAR-SE A LA UNITAT DE MALALTIES MINORITÀRIES - PARC TAULÍ
Per accedir a la Unitat de Malalties Minoritàries del Parc Taulí és imprescindible que, o bé el vostre metge d'atenció primària (CAP) o bé al vostre metge de referència del vostre hospital, faci arribar una sol·licitud de derivació a l'oficina d'enllaç del Parc Taulí. No és possible accedir a la Unitat de Malalties Minoritàries per iniciativa pròpia sense la derivació d'un especialista.
1) En cas que l'Hospital Parc Taulí sigui el vostre hospital de referència, cal que demaneu al vostre metge d'atenció primària una derivació a la Unitat de Malalties Minoritàries del Parc Taulí com a centre pertanyent a la Xarxa d'Atenció a les Malalties Minoritàries de Catalunya. La sol·licitud de derivació es pot fer arribar a través de l'oficina d'enllaç del Parc Taulí.
Una vegada haguem rebut la sol·licitud, es programaran les visites corresponents i es notificarà als interessats.
2) En cas que l'Hospital Parc Taulí NO sigui el vostre hospital de referència, cal que demaneu, o bé al vostre metge d'atenció primària (CAP) o bé a l'especialista del vostre hospital, que sol·lici una derivació a la Unitat de Malalties Minoritàries del Parc Taulí com a centre pertanyent a la Xarxa d'Atenció a les Malalties Minoritàries de Catalunya. La sol·licitud de derivació es pot fer arribar a través de l'oficina d'enllaç del Parc Taulí.
Una vegada haguem rebut la sol·licitud, es programaran les visites corresponents i es notificarà als interessats.
3) Pacients d'altres comunitats autònomes
En cas de ser resident a una altra comunitat autònoma diferent de Catalunya, cal que demaneu a l'especialista del vostre hospital que sol·lici una derivació a la Unitat de Malalties Minoritàries del Parc Taulí com a centre pertanyent a la Xarxa d'Atenció a les Malalties Minoritàries de Catalunya. La sol·licitud de derivació es pot fer arribar a través de l'oficina d'enllaç del Parc Taulí.
Al tractarse d'un resident extern a Catalunya, el metge haurá de tramitar la sol·licitud a través del sistema SIFCO obligatoriament.
Una vegada haguem rebut la sol·licitud, es programaran les visites corresponents i es notificarà als interessats.
Si no sabeu quin és el CAP que teniu assignat, podeu consultar-ho al Cercador de centres posant la vostra adreça (http://catsalut.gencat.cat/ca/centres-sanitaris/).
També podeu consultar la Guia d’ús dels serveis sanitaris públics. CatSalut (http://catsalut.gencat.cat/ca/coneix-catsalut/acces-sistema-salut/guiadus/).
ASSOCIACIONS DE PACIENTS I FAMILIARS
FEDER - Federación Española de Enfermedades Raras
FECAMM - Federació Catalana de Malalties Minoritàries
EURORDIS - Federació Europea de Malalties Minoritàries
ENLLAÇOS D'INTERÈS
Per qualsevol tipus d'informació o gestió relacionada amb les malalties minoritàries podeu contactar sempre amb l'Oficina d'Enllaç.